Wielerclub

 

Wie we zijn,

De wielerclub WTC Telecom is onderdeel van de personeelsvereniging van PV Telecom in Zwolle. Deze internetpagina is daarom ook onderdeel van de site van genoemde personeelsvereniging.
Om lid te worden is het niet noodzakelijk om werkzaam te zijn bij KPN. Iedereen kan lid worden van onze club.

Oprichting

De Wielerclub WTC is opgericht op 17 maart 1987.
Het eerste bestuur bestond uit: voorzitter Harry Hilgenkamp, secretaresse Ria Visser-Temminck en penningmeester Jan Visser.
De wielerclub startte destijds met 22 leden.

Oprichtings Foto
Oprichtings Foto

Doel
De oprichters stelden zich ten doel om als PTT personeel gezamenlijk te fietsen op de dinsdagavond en zaterdagmorgen.
Voor de zaterdagmorgen was het de bedoeling deel te nemen aan toertochten uitgeschreven door de toenmalige N.R.T.U. (Nederlandse Rijwiel Toer Unie)

Wielerclub anno 2020
Actieve (KPN)club met nog dezelfde doelstelling: Gezamenlijk fietsen om de conditie op peil te houden. Uiteraard wordt er voor de start en tijdens pauzes stevig bijgepraat, anders gezegd: we zijn ook een gezellige club waar de “lijnen” kort zIMG_0722ijn. Na de jaarvergadering in het voorjaar prikken we een vorkje met elkaar. Een klein ledenaantal heeft zo zijn voordelen.

Gemiddeld zijn we op woensdagmiddag en zaterdagmorgen
met 6 tot 9 clubleden. Een krasse knarrenclub aangevuld met clubleden die te maken hebben met onregelmatige diensten of zich om andere reden kunnen vrijmaken.


17 februari 2016. Mooie winterse tocht over de Veluwe
 17 februari-2

Seizoenindeling
Wieler-wegseizoen is van april t/m september. We kiezen een tocht van 80-130 km afhankelijk van wat de NTFU-kalender voor die zaterdag biedt.
Mountainbike-seizoen is van oktober t/m februari. Hier kiezen we altijd een 45-60 km tocht, de meest gebruikelijke afstand bij het mountainbiken.
In maart laten we het van de weersomstandigheden afhangen of we gaan mountainbiken of de weg op gaan.IMG-20150815-WA0000 Ter ApelEen van onze oud leden , Han Wilmink, (3e van rechts) is niet alleen een voortreffelijk fietser maar ook een uitstekende kok. Zo’n goede kok zelfs dat hij een bijzonder niet alledaags kookboek heeft geschreven. Jonnie en Thérese Boer, van driesterren restaurant De Librije te Zwolle, schreven het voorwoord.

Wij zijn aangesloten bij de NTFU
Nederlandse Toer Fiets Unie

Hebt u interesse neem dan contact op met:
Henk Linnenbank, tel: 06 52764410
e-mail: henklinnenbank@hetnet.nl

 

Dickhof rijwielen