Recreatie zaalvoetbal

Recreatie zaalvoetbal is ontstaan uit volleybal-training op woensdag. Na het stoppen van de volleybal training werd handenarbeid, lichtvoetigheid, maar de bal blijf het middelpunt.

Op donderdag was het sportuur van de toenmalige BZB (bedrijfzelfbescherming). Na de opheffing van dit sportuur wilden de mensen zelfs betalen als ze maar door konden gaan.

Zo is het kind geboren, elke woensdag van 19.00 uur tot 20.00 uur en donderdag van 18.00 uur tot 19.00 uur wordt er hard gewerkt om het babyvet te verminderen. Toch genieten we nog van de schoolvakanties als we verplicht vrij zijn. Maar na de vakantie staan we weer te dringen voor de gymzaal aan de Brahmstraat om elkaar letterlijk en figuurlijk te takelen.

Vooral op donderdag kunnen we nog mensen gebruiken die aan hun conditie willen werken door gezellig een balletje te trappen.

OMDAT NOG NIET IEDEREEN DE REGELS GOED BEGRIJPT.
Nog een keer de regels van het recreatievoetbal. De voornaamste regel is de bal te raken en niet de tegenstander of nog erger de medespeler. Er is een doelpunt als enig deel van de mat(doel) wordt geraakt door de bal als deze binnen de eerste gele lijn vanaf de mat(doel) wordt geschoten. Voor de snelheid van het spel zijn er geen onderbrekingen. Als er is gescoord mag alleen het team waar is gescoord de bal door een schot in het spel brengen. Op de donderdag moeten alle spelers van het scorende team uit het doelgebied zijn en twee spelers van het andere team in hun doelgebied zijn en daar de bal overspelen. Als de tweede speler de bal binnen het doelgebied aanraakt is de bal in het spel. Als de bal buiten de zaal gespeeld wordt  mag de tegenstander de bal in het spel brengen door de bal laag in te gooien. Op de woensdag weer voor de snelheid van het spel mag de speler die het eerst de bal heeft de bal op alle manieren in het spel brengen ook door hem zelf mee te nemen, wel met de voet natuurlijk. Hands!!! Het is alleen hands als de bal duidelijk wordt meegenomen, niet als de de tegenstander de bal tegen een lichaamsdeel schiet om hem pijn te doen in het algemeen. Het gezeur over hands moet nu maar eens afgelopen zijn, dit wordt bestraft met monds.  Monds is een vrije trap om hem de mond te snoeren.

Voor de tweede keer heeft SportService ook de vakantie dagen ingepland voor seizoen 2018/2019.

Vorig jaar is het later ingetrokken en uiteindelijk hebben we niet een keer in de korte vakanties kunnen sporten. Het is nu wel duidelijk dat de Gemeente bepaald of de zaal beschikbaar is in de vakanties. We zien wel hoe het dit seizoen loopt, op dit moment ga ik er van uit dat we door kunnen sporten. Jullie krijgen via mail bericht als het sportuur niet doorgaat.

Het seizoen begint op:
                                                        woensdag 5 september 2018 en voor de donderdag op 6 september 2018.
Het  laatste sportuur is op  woensdag 10 juli 2019               en voor de donderdag op 11 juli 2019.
Alleen op                                    woensdag 26 december 2018                 en donderdag 30 mei 2019
is er geen sportuur, Hemelvaartsdag.

Wij gaan ook weer naar het PVKPN toernooi op zaterdag 10 november 2018.

De beste mensen zijn in het doel te vinden.(zie foto)

Voor meer informatie kun je terecht bij :
Willem v. dr. Linden, mail willem.linden@hetnet.

IMG_3296

Voor meer informatie kun je terecht bij :
Willem v. dr. Linden,
mail: willem.linden@hetnet.nl
tel: 038 4539583