Recreatie zaalvoetbal

 

HET SEIZOEN 2021-2022 WAS BETER DAN DE AFGELOPEN JAREN.

We hebben alleen een lange winterstop gehad door corona maar verder waren er geen beperkingen.
We gaan dus vol goede moed het nieuwe seizoen in.
En de deur gaat voor de eerste keer open op woensdag 31 augustus en donderdag 1 september.

HIERONDER DE RESERVERINGEN VOOR HET SEIZOEN 2022-2023.

We hebben nog geen bevestiging van SportService maar we gaan er van uit dat het seizoen in de gymzaal aan de Brahmsstraat loopt van:

WEEK 35  2022  (woensdag 31 augustus en donderdag 1 september.)

TOT EN MET WEEK 29 2023  (woensdag 19 en donderdag 20 juli)

De zaal is niet open in de vakantie.

Herfstvakantie WEEK 42  (woendag 19 en donderdag 20 oktober)

Kerstvakantie WEEK 52 t/m 1  (woensdag 28 december en 4 januari)
(donderdag 29 december en 5 januari)

Voorjaarsvakantie WEEK 9  (woensdag 1 maart en donderdag 2 maart)

Koningsdag donderdag 27 april, Hemelsvaartdag donderdag 18 mei

Meivakantie WEEK 18  (woensdag 3 mei en donderdag 4

Deze heren bekijken of het kunstgras ook in de zaal kan?

Recreatie zaalvoetbal is ontstaan uit volleybal-training op woensdag. Na het stoppen van de volleybal training werd handenarbeid, lichtvoetigheid, maar de bal blijf het middelpunt.

Op donderdag was het sportuur van de toenmalige BZB (bedrijfzelfbescherming). Na de opheffing van dit sportuur wilden de mensen zelfs betalen als ze maar door konden gaan.

Zo is het kind geboren, elke woensdag van 19.00 uur tot 20.00 uur en donderdag van 18.00 uur tot 19.00 uur wordt er hard gewerkt om het babyvet te verminderen. Toch genieten we nog van de schoolvakanties als we verplicht vrij zijn. Maar na de vakantie staan we weer te dringen voor de gymzaal aan de Brahmstraat om elkaar letterlijk en figuurlijk te takelen.

Vooral op donderdag kunnen we nog mensen gebruiken die aan hun conditie willen werken door gezellig een balletje te trappen.

OMDAT NOG NIET IEDEREEN DE REGELS GOED BEGRIJPT.                                                Nog een keer de regels van het recreatievoetbal. De voornaamste regel is de bal te raken en niet de tegenstander of nog erger de medespeler. Er is een doelpunt als enig deel van de mat(doel) wordt geraakt door de bal als deze binnen de eerste gele lijn vanaf de mat(doel) wordt geschoten. Voor de snelheid van het spel zijn er geen onderbrekingen. Als er is gescoord mag alleen het team waar is gescoord de bal door een schot in het spel brengen. Op de donderdag moeten alle spelers van het scorende team uit het doelgebied zijn en twee spelers van het andere team in hun doelgebied zijn en daar de bal overspelen. Als de tweede speler de bal binnen het doelgebied aanraakt is de bal in het spel. Als de bal buiten de zaal gespeeld wordt  mag de tegenstander de bal in het spel brengen door de bal laag in te gooien. Op de woensdag weer voor de snelheid van het spel mag de speler die het eerst de bal heeft de bal op alle manieren in het spel brengen ook door hem zelf mee te nemen, wel met de voet natuurlijk. Hands!!! Het is alleen hands als de bal duidelijk wordt meegenomen, niet als de de tegenstander de bal tegen een lichaamsdeel schiet om hem pijn te doen in het algemeen. Het gezeur over hands moet nu maar eens afgelopen zijn, dit wordt bestraft met monds. Monds is een vrije trap om hem de mond te snoeren.  

Voor meer informatie kun je terecht bij :
Willem v. dr. Linden,                                                                                                                                        mail willem.linden@hetnet.nl